maandag 14 oktober 2013

Banaankoekjes met Kaneelsuiker




115 gr zachte boter
65 gr suiker
1 groot ei
2 grote geplette bananen (liefst hele rijpe, deze smaken dan heel goed door)
240gr bloem
4 el suiker
1el kaneel

Meng de boter met de suiker zacht en romig
Voeg het ei toe en roer door
Doe er het vanilleextract bij
Plet de bananen en roer erdoor
Doe er in twee keer de bloem bij en meng alles goed tot een homogeen deeg
Doe op een bakplaat die met bakpapier bekleed is hoopjes deeg
Meng de suiker met de kaneel en strooi over de koekjes
Bak voor ongeveer 14 minuutjes op 180°




2 opmerkingen:

  1. er staat bij doe de vanille extract erbij maar bij indriegenten staat dat er niet bij hoeveel doe jij er daar van in?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik erin naar eigen smaak. belangrijk vind ik als je, net als de koks, proeft van je deeg. ;-)

      Verwijderen