Pasen is weer voorbij. En naar jaarlijkse traditie komt hier een stukje lam op het menu. Omdat mijn man en dochter het niet zo graag lusten maar ik het enkel met pasen klaar.
Hieronder is het receptje voor 4 personen.
Ingrediënten
3 lamskroontjes
Peper en zout
Boter
1 grote el mosterd
3 el paneermeel
Lookpoeder
Tijm
Rozemarijn
Peterselie
Olijfolie
1 grote ui
1 blad laurier
100 ml porto
200 ml vleesbouillon
Bereiding
Kruid en bak de lamskroontjes in een beetje boter
Leg ze in een ovenschotel
Maak de crumble. Meng mosterd, paneermeel, peper, zout, rozemarijn, look, peterselie en eventueel een beetje olie tot een dikke pasta
Smeer over het vlees en zet gedurende +/- 15 a 20' op 180°
Maak ondertussen de saus door de grof gesneden aan te stoven in de pan van het vlees
Doe er peper, zout, laurier, tijm en rozemarijn bij en laat dit ook even meestoven zodat alle smaken loskomen
Blus met de porto en laat inkoken
Doe er de bouillon bij en laat terug verder inkoken
Zeef de saus en werk af met een klontje boter
Dien op met het vlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten