maandag 28 maart 2016

15 x Het Gebaar

Ok, ik weet het. Op mijn blog zouden er receptjes moeten komen die ik met jullie wil delen
Maar soms zijn er ook andere zaken die ik graag met jullie deel.

Zoals bijvoorbeeld dat ik woensdag een heel belangrijke dag voor de boeg had. Niet alleen ging ik voor de 15de keer eten in Het Gebaar, maar ook ging ik eindelijk eens samen aan tafel met een grote madam (figuurlijk dan) waar ik al heel lang naar opkeek. Myriam Minne van Hap & Tap
Bekijk zeker eens haar website http://www.hap-en-tap.be
Wat zei allemaal tevoorschijn tovert. Ongelooflijk. We hadden wel al vaker zitten chatten, maar elkaar zo in de levende lijve ontmoeten is toch nog altijd een beetje afwachten.

Gelukkig was de klik er en ging de tijd razend snel voorbij.

Eten bij Roger dus. Het is en blijft een ervaring. Zelfs na zoveel keren blijft hij mij van mijn stoel omver blazen. De presentatie, de smaken,... Alles klopt gewoon. En iedere keer weer wordt ik er stil van. En geloof me, mensen die mij kennen zullen nu wel lachen. :-)

Van hapje tot de koffie, het was weer de ene smaakbom na de andere. En natuurlijk keken we extra uit naar het dessert want er was een nieuwe telg in de familie. De Lemon Squash

Als hapje kwam een heel eigentijdse versie van Roger van de kip curry met rijst. De kip was traag gegaard, de rijst gepoft, het vel van de kip was een krokantje, de curry was licht aanwezig. En de rijst was lekker krokant gepoft Zoveel smaak in zo een klein hapje



Daarna liet ik me verrassen door de dagverse vis. Griet met hopscheuten, met daaronder een zeer zachte puree en een gepocheerd eitje, dit kwam met scheermesjes met een zeer frisse quinoasalade




Lobke, mijn dochter nam de, weeral eigenzinnige versie, Beef Wellington.
Veel uitleg hoeft dit niet, alle ingrediënten waren aanwezig maar weeral op een zeer eigentijdse manier van de chef



En voor de dessert waren we er snel uit. De nieuwe telg werd aan ons voorgesteld, de Lemon Squash. Heerlijke friszure toetsen van Citrusvruchten, met hier en daar basilicum. I just loved it!!! Het was onmiddellijk de zomer op je bord. Hemels genieten.
Voor mij mag Roger zijn naam veranderen van Het Gebaar naar de Zevende Hemel!



En tot spijt moet ik meedelen dat ik alle mensen die me gek verklaren moet gelijk geven. Ik zie al 'weer' uit naar een volgende keer Het Gebaar :-)

En tot slot wil ik Myriam nog eens bedanken voor de zeer aangename namiddag, alleen jammer dat deze veel te kort was.
Bezoek zeker haar website eens, maar neem alvast de Kleenex erbij, want er zal gekwijld worden. ;-)

http://www.hap-en-tap.be
https://www.facebook.com/kookblog/?fref=ts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten