Ondertussen zijn we al een paar dagen verder in het nieuwe jaar. Echt veel tijd heb ik nog niet gehad om te koken en te bakken. We zijn al constant met vanalles en nog wat bezig geweest. Schilderwerken, weekendje Londen, op meubeljacht,.... Maar vandaag is het zondag. En meestal is de zondag bij ons een lazy sunday. In de zetel genesteld, haard die gezellig knettert, kids die naar een film kijken en meestal sta ik dan in de keuken te kokerellen of te bakken.
Mijn eerste receptje die ik deel dit jaar is er eentje met pasta. Hier zijn we grote fans van pasta. In alle mogelijke vormen en kleuren.
Vandaag eigenlijk een beetje met restjes uit de koelkast een snelle pasta schotel klaar gemaakt
Het recept hieronder is voor 4 grote eters.
Ingrediƫnten:
500 gr ongekookte pasta
5 sneetjes gerookt spek van 1/2 cm dik
3 sneetjes gekookte ham van 1/2 cm dik
400 gr verse tomatensaus of tomatensaus uit blik
1 grote ui
Basilicum (vers of gedroogd)
Peper en zout
Oregano
Knoflook
2 blaadjes laurier
4 schijfjes ananas (vers of uit blik)
1 bol mozzarella
Handvol gemalen mozzarella
400 ml vlees of kippenbouillon
Bereiding:
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak aan in een weinig olijkfolie
Haal uit de pan
Doe hetzelfde met de ham
Stoof in hetzelfde vet de fijngesnipperde ui aan
Voeg hierbij alle kruiden en stoof eventjes mee aan zodat alle smaken goed loskomen (let wel, als je verse basilicum gebruikt, deze pas op het allerlaats erdoor roeren)
Voeg de bouillon en tomatensaus toe
Laat opkoken en doe hierbij de ongekookte pasta
Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot pasta gaar is
Doe er het spek en de ham weer bij, meng goed dooreen
Roer er een gedeelte van de gemalen kaas ook door
Doe tenslotte de rest van de gemalen kaas en de in blokjes gesneden mozzarella bij en overstrooi met nog een beetje oregano
Zet deksel terug op pot en laat een vijftal minuten van het vuur staan tot de mozzarella is gesmolten
Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten