Oreokoekjes, wie kent ze ondertussen nog niet? De heerlijke zwarte koekjes, met een hemelse lekkere witte creme ertussen. Deze lekkernijen leerde is jaren geleden al kennen toen we voor het eerst door de USA reisden. Ik was er meteen verliefd op.
Wanneer we naar de States gaan heb je ze echt in alle kleuren en geuren en smaken.
En nu ze over gewaaid zijn naar ons kleine belgelandje vind ik het super op er mee aan de slag te gaan.
Hieronder het receptje voor een Oreo-Cheesecake
Ingrediƫnten:
Bodem:
23 oreokoekjes
80gr boter
1ei
Vulling:
600gr verse kaas (Philadelphia)
2 grote eieren
2 eidooiers
200gr suiker
1/2 el vanille extract
200ml zure room
Snuifje zout
24 oreokoekjes
Bereiding:
Bodem:
Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn
Smelt de boter op een zacht vuurtje en meng onder de koekjes
Meng er het eitje door
Doe in een springvorm een stukje bakpapier op de bodem en zet vast
Giet het koekjesmengsel erin en verdeel over de bodem
Zet 10' op 180°
Vulling:
Klop de kaas romig met de mixer
Doe er de suiker bij en klop nog even goed door tot de suiker mooi is opgenomen
Doe 1 voor 1 de eieren en dooiers bij, telkens goed doormengen
Meng er de zure room, vanille en zout door en klop nog eens goed door
Als laatste de stukjes oreokoekjes er voorzichtig ondermengen
Giet dit op de gebakken bodem en verdeel mooi egaal met een spatel
+/- 40' bakken op 160°
Laat volledig afkoelen voor je hem ontvormt
Geniet ervan! ;-)
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenWas ook heel lekker. Wel een bommetje, maar wel een lekker bommetje. ;-)
BeantwoordenVerwijderen