Vandaag heerlijke confituur gemaakt. En aangezien het volop nog het seizoen van de aardbeien is en ik er een hele hoop in de koelkast had, heb ik dus maar aardbeienconfituur gemaakt
Misschien is het totaal overbodig dat ik hier het receptje deel, maar ik doe het toch. Misschien kan ik er toch iemand een plezier mee doen
Confituur maken is niet zo moeilijk, en je hebt eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig. De handigheid zit erin van hem net lang genoeg te laten koken tot hij genoeg gaat stijven als je hem in de potjes doet.
Hieronder het receptje voor 1kg aardbeien
Ingrediënten:
1kg verse aardbeien
750gr fijne suiker
sap van 1 citroen
Bereiding:
Was de aardbeien
Snij de steeltjes af en snij in stukjes
Doe in een pot en zet op een vuurtje tot de aardbeien het sap beginnen te lossen
Doe er de suiker bij (hier kan je meer of minder suiker bij doen, afhankelijk van de zuurtje van de aardbei) en ook het sap van het citroensap
Laat nu goed doorkoken en af en toe eens doorroeren
Check af en toe of je confituur goed is door een beetje op een bordje te doen en een vijftal minuutjes in de koelkast te zetten. Wanneer hij mooi opstijft is hij klaar
Verdeel in potjes en doe het deksel er warm op en laat afkoelen
En nu maar genieten. <3
Geen opmerkingen:
Een reactie posten