donderdag 15 mei 2014

Aardbeientaart met mascarpone

Ook al liet het weer het niet echt blijken tot nu toe, toch is het volop lente. De zomer zit er aan te komen. Had even geen zin in zware chocoladetaarten...
Wou een lekker, frisse, zomerse taart. Wat is er meer zomers dan lekkere verse rode aardbeien? Samen met een beetje verse munt, limoen,.... Mmmm, heerlijk.
Als resultaat kwam mijn aardbeientaart met mascarpone tot stand.



Het receptje is voor een taartring van 30cm

Ingrediƫnten:

Bodem:

200gr koekjes
100gr amandelmeel
200gr boter

Mascarponemousse:

250gr mascarpone
12gr gelatineblaadjes
100ml aardbeienlikeur (of andere vloeistof)
6 eidooiers
6el suiker
200ml room
Zeste van 1 limoen

Afwerking:

Aardbeien
beetje gesmolten witte en bruine chocolade
Fijngesneden munt



Bereiding:

Bodem:

Maal de koekjes in de blender
Doe samen met de boter in een kom
Smelt de boter en vermeng met de koekjes
Doe in een taartring een stukje bakpapier en doe hierop de koekjes en druk stevig aan
Zet in de koelkast

Mascarponemousse:

Week de gelatine in koud water
Doe de dooiers met de suiker in een kom en mix luchtig tot het wit is
Doe er de mascarpone bij en meng goed door elkaar
Rasp de limoen en doe hierbij
Breng de likeur of andere vloeistof aan de kook en los hierin de gelatine in op
Meng het onder het mascarponemengsel
Klop de room voor 3/4 stijf en meng voorzichtig onder de mousse
Doe dit op de afgekoelde taartbodem
Zet even in de koelkast tot het begint te stijven

Afwerking:

Werk de taart af met de aardbeien en de chocolade
Laat de taart nog verder een paar uur opstijven in de koelkast voor je ze ontvormt
Net voor het opdienen bestrooien met de fijngesneden munt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten