De kids zijn verzot op alles wat met gehakt gemaakt is. Balletjes, hamburgers, gehaktbrood,....
Dit zal waarschijnlijk voor vele kinderen gelden, en waarschijnlijk ook voor 'grote kinderen' :-)
Hier staat dus regelmatig eens gehakt op het menu. Maar een hamburger, balletjes, gehaktbroodje,... Vind persoonlijk dat dit snel gaat tegen steken. Dus probeer ik af en toe eens een twist aan mijn gehakt te geven
Vandaag weer een nieuw receptje geprobeerd voor een lekker 'sticky meatloaf' te maken
Receptje hieronder is voor 4 personen
Ingrediƫnten:
1 kg gemengd gehakt
1 uit
1/2 rode paprika
Peper en zout
Snuifje chilipoeder
1 el olijfolie
3 a 4 teentjes look
2 el mosterd
2 el Worcestershiresaus
1/2 el Tabasco (mag ook meer als je graag spicy hebt)
2 eieren
Paneermeel
150gr tomatenketchup
4 el lichte cassonade
4 el balsamico azijn
Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en stoof een beetje aan
Doe het gehakt in een grote kom en voeg alle ingrediƫnten toe behalve paneermeel
Meng alles goed dooreen
Doe er paneermeel bij tot je een mooi broodje kan maken
Wanneer je gehaktbroodje goed vermengd is doe je het in een ovenschaal
Meng dan de ketchup, suiker en balsamico dooreen en doe bovenop je broodje
Zet in een voorverwarmde oven van 180° voor ongeveer een uurtje
Leg gehaktbroodje op een snijplank en laat tien minuutjes onder aluminiumfolie rusten
Daarna snijden en smullen maar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten