donderdag 30 januari 2014

Sticky meatloaf

De kids zijn verzot op alles wat met gehakt gemaakt is. Balletjes, hamburgers, gehaktbrood,....
Dit zal waarschijnlijk voor vele kinderen gelden, en waarschijnlijk ook voor 'grote kinderen' :-)

Hier staat dus regelmatig eens gehakt op het menu. Maar een hamburger, balletjes, gehaktbroodje,... Vind persoonlijk dat dit snel gaat tegen steken. Dus probeer ik af en toe eens een twist aan mijn gehakt te geven

Vandaag weer een nieuw receptje geprobeerd voor een lekker 'sticky meatloaf' te maken

Receptje hieronder is voor 4 personen



Ingrediƫnten:

1 kg gemengd gehakt
1 uit
1/2 rode paprika
Peper en zout
Snuifje chilipoeder
1 el olijfolie
3 a 4 teentjes look
2 el mosterd
2 el Worcestershiresaus
1/2 el Tabasco (mag ook meer als je graag spicy hebt)
2 eieren
Paneermeel

150gr tomatenketchup
4 el lichte cassonade
4 el balsamico azijn

Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en stoof een beetje aan
Doe het gehakt in een grote kom en voeg alle ingrediƫnten toe behalve paneermeel
Meng alles goed dooreen
Doe er paneermeel bij tot je een mooi broodje kan maken
Wanneer je gehaktbroodje goed vermengd is doe je het in een ovenschaal



Meng dan de ketchup, suiker en balsamico dooreen en doe bovenop je broodje








Zet in een voorverwarmde oven van 180°  voor ongeveer een uurtje



Leg gehaktbroodje op een snijplank en laat tien minuutjes onder aluminiumfolie rusten
Daarna snijden en smullen maar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten