dinsdag 21 januari 2014

Slaatje met gerookte zalm, zure room en komkommer

De laatste maanden zijn nogal heftig geweest. Toch wat onze voeding aangaat. De feestdagen waren één en al eten, eten en nog eens eten. En ook januari is tot nu redelijk zwaar geweest.
Nog een etentje hier en daar, receptie met de nodige hapjes en drankjes,...
Nu het eindelijk achter de rug is heb ik zin en heeft vooral mijn lichaam nood aan beetje lichtere voeding.
Kids zijn niet echt akkoord, maar we hebben een deal. 2x in de week kiest de mama iets heel gezonds. Iets licht, fris, ... Met al een knipoog naar de lente. Beetje vroeg, maar toch...

Vandaag op het menu een slaatje met gerookte zalm, zure room en komkommer
Receptje is voor een 3a4 personen



Ingrediënten:

300gr gerookte zalm
1/2 komkommer
Rucola of andere sla
Bieslook
Pijnboompitjes
Parmezaanschilfers
1 potje zure room
1el graanmosterd
Peper en zout



Bereiding:

Neem een groot bord en schik er de sneetjes zalm op
Schik de rucola over zalm
Schil met de dunschiller lange sliertjes van de komkommer en schik op en rond de zalm
Meng de zure room met de mosterd, peper en zout
Verdeel naar eigen smaak over de zalm
Doe er tenslotte de pijnboompitjes en parmezaanschilfers over
Heel lekker me een bruine boterham of broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten