zaterdag 20 februari 2016

Chocoladebrood met melkchocolade en rozijnen

Nu we toch aan de chocolade bezig zijn wil ik dit bijzonder lekker en zoet brood ook met mijn volgers delen. Het is niet een broodje om elke dag te eten... (alhoewel :-)) Maar zo voor een zaterdag of zondagmorgen mag dit wel eens. ;-)
Hier weer hetzelfde als bij mijn taart, wie liever donkere chocolade neemt, be my guest.



Ingrediƫnten

250 gr rozijnen
130 gr melkchocolade in stukjes
330 gr witte broodbloem
8 gr zout
20 gr cacao
250 ml water
15 gr zachte boter
25 gr verse gist

Bereiding

Meng de rozijnen met de gehakte chocolade
Doe de bloem op je werkblad met cacao
Maak een kuiltje
Doe langs de ene kant het zout
Doe in het kuiltje het lauwe water met de gist en meng met je vingertoppen tot een papje
Doe er de zachte boter bij en meng geleidelijk aan de bloem er bij
Wanneer alle bloem er bijna bij is mag het zout er bij worden genomen en kneed nu tot een goed deeg
Dit kan gemakkelijk 15 a 20’ duren. Je moet het deeg zo kunnen uittrekken tot je er bijna kan doorkijken zonder dat het scheurt
Doe vlak voor je dit hebt bereikt de rozijnen en chocolade erbij.
Niet te lang meer kneden of de chocolade gaat smelten
Doe olie in een kom en smeer dun uit
Vorm deeg tot een balletje en leg in de kom
Trek een plastiekfolie hierover en laat 45’ a 1u rijzen tot het in volume is verdubbelt


                                                



Neem Deeg uit de kom en sla de lucht eruit
Vorm nu je gewenste vorm en doe het al dan niet in een vorm
Laat onder folie weer een uurtje rijzen, of tot deeg is verdubbeld in volume
Laat de oven 30 minuten voorverwarmen op 220°
Zet onderaan een baksteen, braadslede of een bakvorm met bakparels in en laat deze meewarmen
Wanneer brood gerezen is bestrooi je het met bloem en maak naar eigen keuze een insnijding
Zet brood in de oven en giet een half glas water in de bakvorm met bakparels
Bak brood gedurende 35 a 40°
Wanneer je brood omdraait na het bakken moet het hol klinken als je er op tikt
Laat afkoelen op een rooster
Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten