Wat ik hier nu ga posten is niet meteen het gezondste, maar het is wel heel lekker. Pasta Carbonara. Pasta met een romige saus met lekker krokant gebakken spek. Ik ben er helemaal weg van en ook de rest van het gezin.
Op mijn Facebookpagina had ik mijn volgers gevraagd wel receptje ze wel eens wilden op mijn blog zien verschijnen. En Het eerste wat er op verscheen was geen nagerechtje, maar de Pasta Carbonara
Wie wil kan mij nog altijd volgen op Facebook op mijn pagina
https://www.facebook.com/Cintjescookery?ref_type=bookmark
Met het receptje hieronder heb je al een mooie portie voor 4 grote eters.
Ingrediënten :
300 a 400 gr ongekookte pasta naar keuze
300 gr gerookt spek in blokjes
3 eieren
3 dl room
75 gr geraspte parmezaan
Peper + zout
25 gr boter
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten, kokend water
Giet af en laat uitlekken
Smelt de boter in een pan en doe er de spekblokjes bij
Laat ze bakken tot ze goudbruin zijn
Roer de eieren los met de room en kruid met peper en zou
Meng er de parmezaan onder
Zet op het vuur om medium en laat al roerende indikken
Meng onder de pasta
Je kan nog afwerken met extra geraspte parmezaan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten