maandag 30 juni 2014

Witte chocomoussetaart met aardbeien

Zomerweer vraagt om zomerse recepten. Voor mij is dit het topseizoen als het op bakken aankomt. De zomerse smaken, lekker fris, niet te zwaar,... In mijn volgend receptje staat voor mij de zomer centraal. Aardbeien, limoen, witte chocolade.... Heerlijk!

Volgens de collega's was dit een topper. Ze werd sneller opgegeten dan dat ik tijd had om zelf een stukje kon proeven. Bijgevolg... Twee dagen op een rij deze taart moeten maken. Vind ik dan weer een groot compliment. :-)



Ingrediƫnten:

Brownie:

50 gr gehakte en geroosterde amandelen
100 gr donkere chocolade
100 gr boter
2 grote eieren
90 gr bloem
1/2 el bakpoeder
180 gr suiker

Witte chocomoussetaart:

300 gr witte chocolade
300 gr room
4 eidooiers
50 gr suiker
50 gr water
8gr gelatine

Aardbeien-limoen topping:

300 gr aardbeien
80 a 100 gr suiker (afhankelijk van hoe zuur je fruit is)
Zeste en sap van 1 limoen

Bereiding:

Brownie:

Smelt de boter op een zacht vuurtje met de suiker
Doe er de gehakte chocolade bij en meng tot alles opgelost is
Laat even afkoelen
Doe er 1 voor 1 de eieren bij
Meng er de bloem en bakpoeder door
Rooster de amandelen even in een warme pan of oven
Meng ze onder brownie deeg
Giet het deeg op een bakplaat en bak gedurende +/- 20' op 180
Neen uit de oven en laat afkoelen

Witte chocomousse:

Week de gelatine in koud water
Smelt de chocolade in marie
Laat het water en suiker opkoken
klop de dooiers op de hoogste stand en doe het suikerwater erbij
Laat verder kloppen het  koud is
Doe er de gesmolten chocolade bij en meng goed dooreen
Laat de geweekte gelatine oplossen in een beetje heet water
Meng door chocolademengsel
Klop de room half stijf en meng onder het chocolademengsel

Aardbeien-limoen topping:

Snijd de aardbeien in gewenste stukjes (ik sneed ze half door)
Doe samen met suiker, zeste en sap van limoen in een pannetje en breng aan de kook
Laat 2 minuutjes borrelen tot alle sap is vrijgekomen
Doe er de geweekte gelatine bij
Zet van het vuur en laat, onder af en toe roeren, op kamertemperatuur komen

Samenstellen van taart:

Snijd met een taartring of springvorm een vorm uit de brownie
Giet de witte chocomousse op
Laat een paar uur opstijven in de koelkast
Giet er de afgekoelde aardbeien op
Laat verder opstijven in de koelkast
Wanneer de taart voldoende is opgesteven, voorzichtig de taartring of springvorm verwijderen









Geen opmerkingen:

Een reactie posten