vrijdag 11 april 2014

Hapjes om van te smikkelen en smullen

Hier en daar krijg ik een mailke, smsje, ... Blijkbaar genieten mijn volgers niet alleen van mijn zoete gerechtjes, maar vinden ze mijn posts van de dagdagelijkse gerechtjes die ik op tafel zet.
Zo komt er dus ook vaak de vraag om het receptje te delen van wat ik op tafel zet.

Deze week kwam er de vraag voor receptjes van lekkere aperitiefhapjes.
Uiteindelijk zijn was de persoon in kwestie tevreden met mijn hapje van bloemkool en broccoli

Ik wil ze dan ook met jullie delen. Vind het super dat jullie zo meeleven met mijn avonturen. Ik had nooit durven dromen dat iemand zoals ik, die enkel maar als hobby achter de potten staat toch zoveel mensen zou kunnen raken

Alé, genoeg over mij gebabbeld. Hier de receptjes

Broccolimousse:

Ingrediënten:

1 bot broccoli
peper en zout
Nootmuskaat
Scheutje room
Gerookte ham

Bereiding:

Kook de broccoli gaar in een beetje gezouten water
Afgieten en blenderen
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat
Room toevoegen tot je een mooi spuitbare massa hebt
Laten afkoelen
In glaasjes spuiten
Afwerken met fijngesneden gerookte ham

 
 
Bloemkoolmousse met curry en garnalen
 
Ingrediënten:
 
1/2 bloemkool
Peper en zout
Currypoeder
1 sjalotje
Groentebouillon
room
handvol garnalen
Bieslook
 
Bereiding:
 

Snij de bloemkool in kleine roosjes en stoof ze aan in een beetje boter
Snijd het sjalotje fijn en stoof even mee
Doe er groentebouillon op tot de bloemkool onder staat en laat gaar koken
Schep de bloemkool uit het vocht en doe in de mixer
Mix fijn en kruid met peper, zout, en currypoeder
Doe er een beetje room in en mix nog even door
Laat afkoelen en verdeel dan in glaasjes
Afwerken met de grijze garnalen en bieslook
 
 
Tip:  Je kan de garnalen ook vervangen door een gebakken scampi, gerookte vis zoals makreel, paling. Je kan ook een klein kipsaté maken en erin steken,.... je kan hier alle kanten mee op
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten