Een stralend zonnige dag vandaag. De zin om te bakken is altijd wel bij mij, mooi weer of niet... Maar dan worden de receptjes alleen een beetje aangepast.
Wat kan er dan meer zomers zijn als aardbeien? :-)
Had deze lekkernijen al eens gemaakt, en de kids waren er toen al verzot op. Lobke vroeg vandaag om ze nog eens te maken. En met alle plezier natuurlijk.
Ik wil deze graag met jullie delen.
Het receptje is voor ongeveer 12 a 14 cupcakes
Ingrediƫnten:
100gr witte chocolade
100gr aardbeien
150gr zelfrijzende bloem
150gr zachte boter
120gr suiker
30gr vanillesuiker
3 grote eieren
70gr aardbeienconfituur
250gr room
Bloemsuiker
Aardbeien ter garnering
Bereiding:
Boter met de suiker en vanillesuiker zacht roeren
Doe er 1 voor 1 de eieren bij
Voeg er de gezeefde bloem aan toe
Meng er de confituur onder
Snijd de aardbeien in kleine stukjes en de chocolade hak je fijn
Meng voorzichtig onder het deeg
Schep de vormpjes voor 3/4 vol en bak voor ongeveer 20' op 180°
Laat ze afkoelen op een rooster
Klop de room met de bloemsuiker op tot een dikke slagroom (bloemsuiker naar eigen smaak toevoegen)
Doe een toef slagroom op elke cupcake en snijd een aardbei doormidden en leg op de slagroom
En nu maar smikkelen. ;-)
Bedankt, probeer ik zeker eens uit!
BeantwoordenVerwijderen