dinsdag 25 maart 2014

Snicker-cheesecake met caramelsaus

Het spookte al een tijdje in mijn hoofd. Ik wou en zou iets met Snickers maken. We zijn hier allemaal verzot op deze chocolade. De nootjes, caramel,... Njomnjom... :-)
Een hele tijd terug had ik al eens cupcakes gemaakt, dus dit kwam deze keer niet aan de beurt. Maar wat ging ik er mee doen. Koekjes, cake, taart,... In een mousse, triffle,... Er spookte vanalles door mijn hoofd. Wat wel vast stond was dat ik de smaak van Snickers niet mocht laten overheersen door andere smaken en ingrediënten die ik zou gaan toevoegen. Ook wou ik met stukjes Snicker gaan werken.
Uiteindelijk na een week of twee te lopen dagdromen zat ik te broeden op een idee van een taart en koekjes... Maar wat zou ik gaan maken?
Dan maar alle twee geprobeerd omdat ik niet kon kiezen. :-) Gelukkig zijn zowel de koekjes als de taart in de smaak gevallen bij de collega's. En wat ik al helemaal grappig vond was dat de meesten zeiden : Wacht, ik ken die smaak, maar wat is het. Superleuk. :-D
Nu wil ik dit receptje met jullie delen, maar dan moeten jullie deze zeker eens proberen en mij laten weten wat jullie er van vonden. Ik vond ze zelf fantastisch!



Ingrediënten:

Bodem:

200gr Oreokoekjes of andere droge koekjes
50 gr gesmolten boter
2 a 3 snickers

Kaasvulling:

600 gr verse kaas
250 gr suiker
3 grote eieren
100 ml room
2el vanille-extract

Caramelsaus:

100 gr boter
100 gr donkere cassonade
100 ml room
handvol gehakte noten naar keuze die je een beetje roostert

Bereiding:

Bodem:

Mix de Oreokoekjes fijn in de blender
Doe er de gesmolten boter bij en nog eens doormixen
Leg in een springvorm een stukje bakpapier en doe hierin de koekjes en druk goed aan
Doe de Snickers in kleine stukjes en verdeel over de bodem

 


Kaasvulling:

Roer de kaas mooi glas
Doe er de suiker en vanille bij en meng goed dooreen
Eén voor één de eieren erbij doen en goed doorroeren
Als laatste de room erbij doen en mengen
Verdeel over de bodem



Bak af in een voorverwarmde oven van 160° voor +/- 30'
Als de taart gebakken is en gaar de oven uitzetten en laten afkoelen in de oven

Caramelsaus:

Boter, suiker en room in een kookpot doen en op een zacht vuurtje laten smelten
Eenmaal aan de kook een 5 tal minuutjes laten pruttelen
Laten afkoelen
Ondertussen de gehakte noten laten roosteren
Pan van het vuur nemen
Ontvorm de taart en verdeel er de noten over
En als laatste overgieten met de caramelsaus
In koelkast laten staan voor een paar uur zodat de taart mooi stevig wordt en dan maar smikkelen. <3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten