maandag 31 maart 2014

Chocoladecake met cream-cheesevulling

Dit is een cakeje die je echt wel ligt of niet. Het is speciaal van smaak.
Hier het receptje



Ingrediënten:

Cake:

230 gr boter
50 gr cacaopoeder
Snuifje zout
200 ml water
300 gr bloem
330gr suiker
1/2 el bicarbonaat
3 grote eieren
1 el vanille-extract
100 ml zure room

Cream Cheese:

50 gr suiker
225gr verse kaas
1 ei

Chocolade ganache:

170 gr donkere chocolade
100 ml room

Bereiding:

Cake:

Boter + cacao + zout + boter in een pannetje doen en op een zacht vuurtje laten warm worden tot alles mooi gesmolten is
Bloem + suiker en bicarbonaat mengen
Chocolademengsel toevoegen en goed mengen
1 voor 1 de eieren toevoegen en goed mengen
Room en vanille erbij doen en goed doormengen

Cream cheesevulling:

Meng alle ingrediënten tot een glad mengsel
Doe in een beboterde en bebloemde tulband de helft van het cakebeslag
Doe de vulling erbij en doe er de rest van het cakebeslag erboven
Zet in een voorverwarmde oven van 180° voor 50 a 60 minuten
Haal de cake uit en laat 10 minuten afkoelen in de vorm voor je hem omkeerd op een taartrooster
Laat helemaal afkoelen



Chocolade ganache:

Smelt de chocolade met de room in een steelpannetje en giet over de afgekoelde cake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten