vrijdag 28 februari 2014

Appel-notencake met Griekse yoghurt en caramel

Caramel.... Njammieeeee.... Ik zou het echt overal bij eten. Op mijn boterham, op ijs, taartjes... Of gewoon met een lepel. :-o
Combineer deze zoetigheid met appel en noten. heerlijk!

Ik raad iedereen aan om zeker deze eens te proberen. Hij is hemels. Echt waar!!!! Ook de collega's aten hem supergraag. Hij viel in de smaak bij iedereen

Hieronder het receptje



Ingrediënten:

225gr Griekse yoghurt (of verse kaas)
60gr zachte boter
90gr suiker
1el vanille-essence
1 groot ei
2el bloem

300 gr zelfrijzende bloem
170gr suiker
130gr lichte cassonade
2 koffielepels kaneel
1 koffielepel zou
1 koffielepel nootmuskaat
3 grote eieren
100ml gewone olie
150gr appelmoes
2el vanille-essence
100 gr gehakte en geroosterde walnoten (+ extra voor garnering)

70gr lichte cassonade
60gr boter
3el room
1koffielepel vanille-essence

Bereiding:

Meng de yoghurt met de zachte boter
Doe er de suiker en vanille bij en meng goed door
Voeg er het ei bij en de bloem en meng tot een mooi papje
Zet aan de kant

Doe in een andere kom alle droge ingrediënten en meng goed dooreen
Doe er dan één voor één de andere ingrediënten bij, meng dit goed door tot een glad deeg
Rooster de gehakte noten en doe ze bij het deeg samen met de appelen die je in stukjes gesneden hebt

Doe 2/3 van het deeg in je bakvorm
Hierop komt de yoghurtmengeling
De rest van het deeg komt hierboven en met een lepel ga je een paar keer doorroeren (niet teveel)
Zet in een voorverwarmde oven van 170gr voor ongeveer 1u-1h15
Haal uit de oven en laat eerst 15' afkoelen vooraleer je hem uit de vorm stort
Laat verder afkoelen



Maak ondertussen de caramel door de suiker te laten kleuren in een pannetje
Wanneer de suiker mooi amber kleur heeft de boter erbij doen en goed doorroeren
Van het vuur de vanille en room erbij roeren
Laat de caramel even afkoelen en indikken en dan over de afgekoelde cake verdelen en de rest van de geroosterde nootjes erover verdelen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten