dinsdag 25 februari 2014

Wok met kip, appel en curry

Gisteren nog eens mijn wok boven gehaald. Beetje restjes uit mijn koelkast verwerkt. Uiteindelijk is het een, een toch wel lekkere, wok geworden



Receptje voor 4 personen:

Ingrediƫnten:

2 dubbele kipfilets in blokjes
Olie naar keuze (ik had nu curry olie)
1 uitje
3 wortelen
3 takken selder (witte of groene)
6 el curry (of meer naar eigen smaak)
200ml room
200ml bouillon
1 grote appel
Peper en zout

Bereiding:

Laat de olie warm worden en bak er de stukjes kip in aan
Schep ze uit de wok en hou ze warm
Snijd de groentjes in kleine blokjes en laat ze een 5tal minuutjes roerbakken in de wok
Doe er het vlees bij en kruid met peper, zout en de curry
Doe er de bouillon bij en laat even sudderen
Giet er de room bij en laat inkoken
Snij ondertussen de appel in blokjes (ik laat er de pel aan, geeft mooie kleur in saus)
Doe er net voor het opdienen de appeltjes bij en laat een paar minuutjes meewarmen
Opdienen met rijst of pasta

Tip: Je kan de room ook  vervangen door kokosmelk om het een oosterse toets te geven
        De kip kan ook vervangen worden door scampi's, vis,...









Geen opmerkingen:

Een reactie posten