woensdag 26 februari 2014

Brownie met een hartje van Rolo en gezouten caramel

Een snoepje in een snoepje :-)
Een lekkernijtje verstopt in een lekkernij. Beter kan ik het niet omschrijven

Je neemt een hap en tot verbazing zit er een zalig lekker snoepje verstopt.

Hieronder het receptje. Ik zou zeggen, zeker proberen, de chocoladeliefhebbers zullen omver geblazen worden. Wel niet voor de zwakkelingen, het is er ééntje die aan de ribben kleeft zoals wij het hier zo mooi zeggen. Maar zeker de moeite waard



Ingrediënten:

Brownies:

4 eieren
180gr suiker
130gr donkere cassonade
225gr boter
125gr cacaopoeder
2 el vanille essence
80gr zelfrijzende bloem
snuifje zout
Rolo snoepjes

Ganache:

150gr melkchocolade
100gr donkere chocolade
50 gr boter

Gezouten caramel:

200gr suiker
12 el boter
200ml room
1 el fleur de sel




Bereiding:

Brownie:

Klop de eieren met de suikers en zout op tot een dikke massa
Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg deze toe aan de eieren en ook de vanille
Zeef de rest en voeg toe aan browniedeeg
Doe deeg in vormpjes en duw in het midden een rolo snoepje



Bak gedurende 15 minuutjes op 180°
Laat afkoelen op een taartrooster

Ganache:

Smelt de chocolade en boter op een zacht vuurtje
Doe op iedere brownie wat van de chocolade en laat opstijven

Caramel:

Doe de suiker in een pannetje en laat op een middelmatig vuurtje goudbruin worden
Doe er in stukjes de boter bij en klop goed los
Neem pan van het vuur en klop er de room door tot een mooie gladde caramel
Laat de caramel op kamertemperatuur komen en besprenkel de brownies mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten