donderdag 14 november 2013

Chinese kip met sesam

Had zin in kip, maar was een beetje inspiratieloos. Gebakken kip in de oven.... Kip met currysaus,... Kip in een slaatje,... Stoofpotje van kip,.... Nergens zin in. Had zin in iets nieuws.
Dus begon ik in mijn kasten te kijken wat er nog allemaal stond. Wat wel vast stond, ik wou pasta met kip, maar nu nog een sausje kiezen.
Uiteindelijk na wat bij elkaar te gooien, te mengen en te kruiden kwam ik tot een lekker resultaat. Heb het dan maar Chinese kip met sesam gedoopt. Omdat in de saus beetje aziatische tinten zitten

Het receptje hieronder is voor 4 personen


800 gr kipfilet
150 gr bruine cassonade
1 el maiszetmeel
150 ml azijn (ik gebruikte rijst wijn), kan ook een andere azijn zijn
4 el sojasaus
sesamzaadjes
Sesamolie of een andere olie
Peper en zout
Gemberpoeder (kan ook vers)
Chilipoeder (kan ook pepertje)
Kruiden naar keuze voor de kip (bbq kruiden, kippekruiden, paprika,...)

Snijd de kipfilet in reepjes
Verhit de olie in een wokpan en bak er de stukjes kip in aan
Kruiden met peper en zout en eventueel de kipkruiden
Doe in een klein sauspannetje de suiker, sojasaus, azijn, gemberpoeder en chilipoeder
Laat op een licht vuurtje opwarmen tot alle suiker goed is opgelost
Los de maïzena op in een beetje water
Breng de saus aan de kook en doe er het maïzena mengsel bij
Laat nog even pruttelen op een zacht vuurtje
Doe de saus bij de gebakken kip en laat alles nog even samen warmen
Opdienen met pasta, rijst, mie of noedels
Voor het opdienen bestrooien met geroosterde sesamzaadjes

TIP: Chili en gember kan je ook verse nemen, maar had enkel de gedroogde in huis
Je kan hier zo pikant in gaan als je wil, als het het niet pikant wil laat je de chili eruit.

Smakelijk! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten