zondag 22 mei 2016

Lasagne 'My Way'

Wat kunnen die Italianen toch lekker koken. Als ik terug denk aan de lasagne die ik een paar weken geleden mee bracht uit Genk van bij Peppe's. Njomnjom... :-)
En hier wordt lasagne meestal op tafel gezet in heel drukke periodes en dan moet ik met schaamrood toegeven dat het niet vers is. Komt meestal uit een grootwarenhuis dan.
Dit weekend wou ik zelf eens aan de slag gaan en het was al zo lang geleden dat ik zelf eens lasagne gemaakt had. Ik had alles in huis en op het laatste moment deed ik er nog iets bij wat mijn vleessaus alleen maar beter maakte
En wil je het net iets anders dan kan je diezelfde vleessaus even mixen en er cannelloni's mee vullen en afwerken met een lekkere verse tomatensaus

Het recept hieronder is normaal voor 4 personen, maar hier werd het heel snel naar binnen gewerkt, heb dan ook heel grote eters hier.



Ingrediƫnten

500 gemengd gehakt1 uiTomatenpassataGedroogde tijm, rozemarijn, look, salie, basilicum, oregano,…125 gr mascarponeGemalen Grana PadanoGemalen parmezaanMozzarellaPeper en zout1 blokje bouillonOlijfolieLasagnebladen

BereidingSnipper de ui fijn en fruit die aan in de olijfolieDoe er het gehakt bij en laat goed uitbakkenLaat de gedroogde kruiden, peper en zout ook even meebakkenMeng er nu passata onder tot dat je een dikke vleessaus bekomt (deze mag niet te vloeibaar zijn wil je je lasagne nog mooi kunnen opscheppen)Doe er de bouillon bij en laat nog een tiental minuutjes pruttelen zodat het overtollige vocht kan verdampenDoe er als laatste de mascarpone bij en laat deze meesmelten in de sausNeem een ovenschotel en leg een laagje passata onderaan de schotelLeg nu een laagje lasagne bladen erop, een laagje saus, beetje overstromen met de kazenWerk zo verder tot alle saus op isEindig met een laagje lasagne vellen en giet er nog een laagje tomatenpassata overOverstrooien met de kaas en een beetje oregano



30-40’ op 180°

Foto hieronder is de cannelloni versie. Even lekker. :-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten