maandag 23 mei 2016

Aardbeienmuffins

Het weer laat het anders vermoeden maar het is lente, de zomer is in aantocht. Wat dus wil zeggen dat mijn favoriete fruit er weer is. Aardbeien... Heerlijk.

De voorbije week heb ik al een paar receptjes geprobeerd uit het nieuwe boek van mijn grote held Roger Van Damme. Het is een pracht van een boek met enkel en alleen receptjes met aardbeien. Zeg nu zelf, dit moet toch een succes worden? :-)

Vandaag ging ik vanuit mijn eigen koppeke aan het werk. De kast open en we waren weer bezig met vanalles in een pot aan het gooien. En het waren uiteindelijk muffins met heerlijke aardbeien die op tafel kwamen. Met de goedkeuring van mijn dochter die even hard als ik van aardbeien houdt.

Het recept hieronder is voor een 24 tal muffins



Ingrediƫnten

360 g zelfrijzende bloem1 kflpl bicarbonaatsnuifje zoutSnuifje kaneel (optioneel)300 ml melk3 eieren225 gr gesmolten boter300 a 400 gr aardbeien in stukjes300 gr suikeraardbeienconfituur (optioneel)

Bereiding

Doe de bloem, bicarbonaat, zout, kaneel en suiker in een kom en meng goed dooreenKlop de eieren los en doe er de melk bij, meng goedMeng nu ook de gesmolten boter erbijMaak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en doe geleidelijk aan het natte mengsel erbij en klop zodat je geen klonters hebt in je deegSnijd de aardbeien in stukjes en meng ze voorzichtig onder het deegVul de vormpjes tot bijna bovenaan (door de aardbeien komen ze zo hoog niet op)Bak gedurende een 20-25’ op 180°Laat ze afkoelenEventueel afwerken met een lepeltje aardbeienconfituur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten