zaterdag 2 januari 2016

Peanut butter cookies met havermout en chocolade

De gedachte van pindakaas (peanut butter)... Ik lust het dus echt niet.
Maar een paar maand geleden toen mijn man van Chicago terug keerde van zijn marathon had hij precies een Walmart geplunderd.
Een halve valies met snoepgoed die we hier niet konden vinden. Het enige wat ik zag zitten die ik niet wou proberen waren Reeses. Mensen die al in de States of Engeland geweest zijn zullen wel weten dat dit chocolaatjes zijn met een vulling van peanut butter
Maar langs de andere kant vond ik het zonde om ze toch maar weg te smijten.
We deden ze toch uiteindelijk heel voorzicht open en probeerden er toch eentje te proeven... Wat was mijn verbazing groot toen ik ontdekte dat het eigenlijk best wel lekker was. Het was verre van de smaak die je rechtstreeks uit de pot haalde
Zo zie je maar, alles doet je durven proeven. Net zoals ik elke dag wel zeg tegen mijn kids. ;-)

Zo kwam ik uit om ook eens iets te proberen maken met Peanut butter
En een koekje lust wel iedereen, dus was de keuze snel gemaakt. En het mag gezegd worden, ze waren heel lekker, met een subtiele smaak van de peanut butter in.
Van de pot op mijn boterham lust ik het nog altijd niet echt, maar voor mee te bakken des te meer.

Hieronder vind je het recept voor ongeveer een 12 a 18 koekjes (afhankelijk van hoe groot je ze wil)

Ingrediƫnten:

125 gr zachte boter
170 gr donkere cassonade
80 gr kristalsuiker
125 gr peanut butter
1 ei + 1 dooier
vanille extract
200 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr havervlokken
100 gr chocoladedruppels

Bereiding:

Boter met de suikers romig kloppen
Doe er de peanut butter bij en meng nog eens goed door
Ei + dooier er 1 voor 1 bij doen en dan de vanille
Meng de havervlokken er door
De bloemen in delen erbij en eventueel beetje meer (je moet een droog koekjesbeslag hebben)
Als laatste de chocoladedruppels erbij mengen
Zet even in de koelkast
Oven voorverwarmen op 180°
Rol balletjes van het deeg die je dan lichtjes platdrukt als je ze op een ingevette bakplaat legt
10 a 12'
Even laten afkoelen voor je ze van de bakplaat neemt zodat ze niet breken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten