dinsdag 3 juni 2014

Rijstsalade met gerookte zalm en scampi en aan curryvinaigrette

Met de zomer voor de deur, worden er hier bij ons al eens meer koude gerechtjes of slaatjes gegeten. De kookplaat draait minder uren als het zonnetje schijnt :-)
Vandaag eens aan de slag gegaan met rijst. Ikzelf en mijn ventje eten het heel graag, maar mijn dochter eet het minder graag. Maar toch moet ze af en toe eens de neus krullen en doet mama haar eigen zin.
Blijkbaar zijn er vele van mijn volgers die ook graag rijst lusten, en vroegen met het receptje. En natuurlijk kan ik dan niet weigeren. :-)
Het gerechtje is voor een grote pot salade. :-)



Ingrediƫnten:

Salade:

 2 zakjes rijst
1/2 rode paprika
1/2 komkommer
3 takjes lente ui
4 schijfjes ananas
2 grote tomaten, ontpit
Scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
Gerookte zalm

Vinaigrette:

Mayonaise
Yoghurt
Limoensap
Peper en zout
Curry



Bereiding:

Salade:

Kook de rijst gaar en giet af
Spoel af onder koud water en laat uitlekken
Snijd alle groentjes en ananas in kleine blokjes
Doe bij de rijst
Meng goed door elkaar
Bak de scampi en laat ook afkoelen
Snijd de gerookte zalm in reepjes

Vinaigrette:

Doe mayonaise in een kom en doe er yoghurt bij tot je een mooi liquide vinaigrette hebt die je makkelijk kan mengen met de rijst
Kruid met peper en zout en curry
Werk af met de limoen
Roer onder de rijstsalade

Dien alles op met een paar sneetjes gerookte zalm en de afgekoelde scampi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten